Cum sa te imprietenesti cu un speaker strain la #smsbucuresti

Vă spuneam într-un articol anterior că pe 5 martie a fost Social Media Summit, Bucureşti. Am să revin intr-un articol viitor cu câteva impresii despre summit, ce mi-a plăcut, ce nu mi-a plăcut şi evident highlight-urile zilei. Acum însă vă povestesc despre cum să te împrieteneşti cu un speaker străin la un eveniment (fie el Social Media related sau ba). 

Pasul 1. Trebuie să te înregistrezi la conferinţă, evident, să fii prezent(ă) de dimineaţă şi să îţi iei badge-ul cu numele şi brand-ul pe care îl reprezinţi. Blogger ca blogger, am zis tura asta să reprezint Elance România pentru că până în aprilie 2014 pe asta mă axez: programele Elance Freelance Mobilizer şi Elance Romania StartUps. M-am înscris, m-am prezentat, mi-am ales un loc în faţă din motive de vedere. 

Pasul 2. Pe parcursul prezentării unui speaker străin eşti atent(ă) la informaţiile prezentate. În cazul de faţă a fost vorba despre Luiz Moutinho. Încearcă să sintetizezi informaţia, să vezi ce puncte surprinde, cu ce parte din cunoştinţele tale are legătură şi relevanţă. Foloseşte-ţi resursele cognitive astfel încât să fie un win-win atât pentru speaker (prin faptul că a captat atenţia audienţei), cât şi pentru tine (ai asimilat informaţia care îţi era necesară şi complementară cunoştinţelor deja existente). 

Pasul 3. Dă-o în bară clasic din cauza unor defecte de trainer (probleme cu proximitatea faţă de o persoană aflată la mai puţin de 2m de tine). Adică atunci când adresezi întrebarea către speaker-ul mai în vârstă decât tine, rămâi pe scaun în loc să te ridici (deh, se mai întâmplă şi de-astea). După care îţi dai seama că ar trebui să te ridici, dar omul vine spre tine şi tu tot blocat(ă) pe scaun rămâi. (Posibil să fi avut treabă şi hipoglicemia pe acolo. Oricum, s-a întâmplat, faptul e deja consumat.)

Pasul 4. După prezentarea speaker-ului, la pauză, mergi şi cere-ţi scuze pentru că în blocajul tău cognitiv-comportamental nu ai apucat să te prezinţi şi să te ridici în picioare. Omul îţi acceptă scuzele. Vă daţi bună-ziua cu zâmbete. Apoi te duci fuga să bei un pahar cu apă cu zahăr. Problem solved. 

Pasul 5. Între timp, un blogger influencer menţionează pe Twitter faza fără să ştie cauzele. Că doar aşa sunt oamenii: reacţionează instant înainte să cunoască circumstanţele. Da, am greşit. Nu, nu mă ardeţi pe rug pentru asta. Nu am făcut-o pentru că nu am educaţie, pur şi simplu a fost un caz izolat. To err is human.  

Pasul 6. Înainte de Workshop-ul lui (ultima parte a Social Media Summit-ului de azi), speakerul străin vine şi mai glumeşte cu tine, zâmbeşte, te întreabă: „Are you ready for this presentation?”. Evident, pe când el vorbeşte cu tine ţi-ai rezolvat deja problemele şi blocajele anterioare, aşa că de data asta te ridici în picioare. Nu mai e nevoie să te prezinţi, deja te ţine minte. 

Pasul 7. Începe Workshop-ul. În timp ce tu eşti atent(ă) la prezentarea lui, omul vine, glumeşte cu tine, mai glumeşte şi cu alţii din sală. Prezentarea te lasă puţin visând la viitorul web 3.0. Parcă întrebările nu îşi au rost, cel puţin din partea ta. 

Pasul 8. După ce prezentarea se termină şi tu nu ai mai adresat întrebări de data asta, speaker-ul vine la tine şi te întreabă de ce ai fost aşa de tăcut(ă) în partea a 2-a. Îi explici că ai înţeles ce era de înţeles şi ţi-ai stabilit homework pentru acasă. La final, râdeţi, glumiţi, faceţi schimb de cărţi de vizită şi o poză.

Pe lângă asta, ştii că dacă te decizi să urmezi un doctorat în Statistică şi Analiza Datelor în Marea Britanie, la Universitatea Glasgow, ştii pe cine să contactezi. 

Morala: Orice greşeală e reparabilă si nimeni nu este perfect. Important este dacă ai greşit cu ceva, să ştii cum sa reacţionezi şi cât de repede, cum să gestionezi situaţia astfel încât outcome-ul (rezultatul final) să fie unul pozitiv, iar micul incident să rămână undeva în urmă. : )

sms_bucuresti_luiz_moutihnophoto by Alexandra Giula (corcodus.ro)

Reclame
Comments
6 Responses to “Cum sa te imprietenesti cu un speaker strain la #smsbucuresti”
 1. alaxandra spune:

  Awww, nu era nevoie de link, sa stii. Dar ma bucur ca ti-a placut poza. 🙂

 2. Roxana spune:

  But of course, nu vezi ce fotogenici suntem amândoi?
  Mulţumesc, Alexandra.

 3. Tony spune:

  esti prea matura pentru varsta ta

 4. Roxana spune:

  @Toni: :)))) Am aproape 24 de ani. Cum ai vrea să fiu?

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] cum am promis în articolul anterior, revin cu o serie de update-uri vis-a-vis de ceea ce s-a discutat ieri în cadrul Social Media […]

 2. […] Pandutzu; – Radu Oncescu; – Alex Pirlogea (articol in lucru); – Roxana Nasoi (are 2 articole: 1 si 2 ); – Razvan Ianculescu ; – Arhi ; – Marian […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: