Calatorii placute cu masina pentru bebelusul tau

Încă nu sunt părinte, dar în curând împlinesc 24 de ani şi mă gândesc că va veni momentul în care prietenul meu şi cu mine ne vom dori un copil, undeva în 3-4 ani. Fără grabă, graba strică treaba, nu-i aşa? Şi tocmai din grabă poţi ajunge să pui în pericol viaţa bebeluşului tău.

Trăim intr-un secol tehnologic în care am devenit dependenţi de tot ceea ce tehnologia ne oferă, de la smartphones până la maşini. Şi suntem dependenţi şi de maşini, fie că mergem la cumpărături, la locul de muncă sau pur şi simplu ne decidem să plecăm 2-3 zile din oraş. Uneori pleci doar cu prietenii, alteori cu iubitul/iubita, dar dacă ai deja o familie, parcă nu te simţi bine să laşi bebeluşul acasă. Cel puţin aşa am auzit de la prietenii proaspăt deveniţi părinţi. Pentru a asigura o călătorie sigură şi plăcută, am următoarele recomandări/sugestii pentru părinţi. 

poza bebetex

(sursa: Bebetex.ro)

Un prim pas pentru o călătorie plăcută este să îţi dotezi maşina cu scaune auto pentru copii, astfel încât copilul tău să fie în siguranţă, dar şi comod în acelaşi timp. Coloana copilului trebuie şi ea protejată şi un scaun special creat pentru bebeluşi şi copii cu vârste mici este de 100 de ori mai bun decât scaunul auto clasic, pentru adulţi. Scaunul este portabil, aşa că poţi să ţii copilul în braţe sau să îl aşezi pe bancheta din spate.

Eu intotdeauna recomand bancheta din spate: aerul condiţionat nu îl deranjează, nu simte (în majoritatea cazurilor) un drum mai dificil, îi poţi decora partea din spate a maşinii cu luminiţe şi culori care să îi stârnească curiozitatea şi în acelaşi timp să îl calmeze. Poţi alege şi o muzică bună pentru copilul tău astfel încât să îi distragi atenţia de la drum. Sunt şanse mari să plângă mai rar. Dacă vrei ceva personalizat, atunci poţi opta oricând pentru un scaun auto pentru copii disney style, cu modele şi personaje „decupate” din lumea Disney. Cei mici sunt fascinaţi de Disney Land, Micky Mouse, pisica Marie, Donald răţoiul şi mulţi alţii. 

Mai recomand de asemenea pentru copiii peste 2 ani cât mai multe jucării, cărţi pentru desenat, caiete cu jocuri de atenţie – toate acestea îl vor ţine „ocupat”. Şi nu uitaţi de centurile de siguranţă! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Meta

  • Arhive

  • Categorii

  • Sa pastram Romania curata!
  • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: