Urăm Crăciun Fericit!, Dar Facem Cadouri Generatoare De Fericire?

Crăciunul – acel moment din an în care îţi aduci aproape de sufletul tău familia, prietenii şi oamenii dragi din viaţa ta. Nu am întâlnit om care să nu zâmbească atunci când îi aminteşti de Crăciun. Mall-urile, magazinele, mediul online – totul – e cuprins de o febră a cadourilor, a sărbătorilor, a mirosului de prăjituri tradiţionale. Atmosfera e întărită de zeci de lumini – simbol al speranţei şi al optimismului.

Ne place tot ceea ce presupune Crăciunul, ne place chiar dacă în secolul al XXI-lea a devenit o sărbătoare comercială în care vindem şi ne sunt vândute dorinţe. Până la urmă, nu este nimic rău în asta: suntem toţi nişte negustori de vise, fiecare încercăm să simţim şi să trăim in felul nostru acel spirit al Crăciunului. Văd pe stradă părinţi cu copiii lor de mână. Mereu, începând cu primele semne ale frigului, copiii amintesc de Moş Crăciun, iar părinţii “se folosesc” de asta pentru a controla felul in care micuţii se vor comporta până la venirea Moşului. Chiar zilele trecute am surprins o discuţie între mama şi băieţelul ei de 3-4 anişori. Ea îi zicea că Moşul nu va veni la el dacă nu este cuminte şi nu îi va aduce ceea ce îi place, jucăria preferată ori maşina în miniatură. Iar cel mic plângea şi striga cât putea de tare că va fi cuminte în aşa fel încât Moşul să nu îl uite şi să îi aducă ceea ce îşi doreşte.

Practic, dorinţa de a primi de Crăciun ceea ce ne dorim, cadoul potrivit nouă ne este introdusă în subconştient încă din copilărie, încă de când părinţii ne condiţionează să fim cuminţi pentru a primi ceea ce ne dorim. Dar ce facem atunci când creştem şi totuşi nu primim cadoul preferat în dar de Crăciun? Ce facem când, deşi avem browser-ele deschise cu link-uri către cadouri online pe care ni le-am dori, familia ori persoana iubită ne oferă total altceva? Mie îmi place să fac puţin research înainte de a cumpăra un cadou. Îmi place să mă asigur că e ceva ce are nevoie, practic şi în acelaşi timp inedit, se încadrează în bugetul pe care îl am pregătit, e reprezentativ în funcţie de gen, vârstă, profesie sau pasiuni.

Din nefericire însă, nu toată lumea este obişnuită cu un ritual propriu al achiziţionării de cadouri şi atunci se ajunge în acel moment în care persoana potrivită (mamă, tată, frate, soră, iubit, iubită, cel/cea mai bun/bună prieten/prietenă) primeşte un cadou nepotrivit. Cadourile pentru bărbaţi de Crăciun ar trebui alese în funcţie de personalitatea celui care primeşte cadoul, în funcţie de preferinţele lui, de nevoile lui.

Chiar dacă vorbim de o persoană care îşi permite orice, un cadou nu ar trebui să fie absent sau impropriu, ci să fie măcar simbolic, să capete pentru el semnificaţia apropierii faţă de cel sau cea care îi oferă din prietenie sau din iubire acel dar. În ceea ce priveşte cadourile pentru femei de Crăciun, cu atât mai mult merită o atenţie deosebită. Femeia, în general este mult mai atentă la detalii în comparaţie cu bărbatul şi atunci orice cadou oferit, mai ales în preajma sărbătorilor, fie el practic ori simbolic, ar trebui să reflecte bucuria şi surprinderea ei.  

 Pe final, vă recomand o campanie drăguţă, care mie mi-a făcut cu ochiul, şi anume „Trăieşte spiritul Crăciunului„. În fond, atunci când urăm “Crăciun fericit!” şi oferim o surpriză celor dragi, ar trebui să ne gândim dacă acel cadou generează fericire şi reflectă o parte din semnificaţia sărbătorilor de iarnă. 

Reclame
Comments
3 Responses to “Urăm Crăciun Fericit!, Dar Facem Cadouri Generatoare De Fericire?”
  1. Exista cumva cadoul ideal ?

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] pierdutaprintreranduri.wordpress.com […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Meta

  • Arhive

  • Categorii

  • Sa pastram Romania curata!
  • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: