Rezumatul povestii: inelul de logodna si verigheta

Sunt femeie, sunt tânără şi îmi plac bijuteriile, atâta vreme cât reuşesc să transmită ceva din personalitatea şi felul meu de a fi. O bijuterie ar trebui să înnobileze femeia, să îi scoată în evidenţă trăsăturile frumoase, după părerea mea. Unele bijuterii reuşesc să facă asta, altele nu sunt poate cele mai bune alegeri ale momentului, dar există două care reuşesc să transmită tot ceea ce trebuie şi să rezume întreaga poveste: inelul de logodnă şi verigheta. 

Inelul de logodnă 

Întotdeauna m-a fascinat povestea din spatele inelului de logodnă. Înainte de secolul al XX-lea, bărbaţii ofereau inele de logodnă ca şi „recompensă” sau „răscumpărare”. Era felul lor de a spune că îşi permit să susţină financiar viitoarea soţie. Mult mai recent, a dărui un inel de logodnă înseamnă a întări relaţia şi intenţiile lui. În funcţie de ţară şi cultură, fie doar bărbaţii dăruiesc inele de logodnă, fie şi femeile oferă la rândul lor un inel de logodnă jumătăţii lor. 

Am citit o întreagă explicaţie referitoare la ce fel de pietre ar trebui să aibă inelul. Cea mai clasică alegere este diamantul, simbolizând într-un fel iubirea veşnică şi legământul serios dintre indrăgostiţi. Şi explicaţiile nu se opresc aici. Diamantul ar trebui să reprezinte rezistenţa relaţiei, claritatea drumului ales, frumuseţea şi unicitatea. 

Mie mi se pare că un inel de logodnă rezumă într-un fel povestea pentru el şi ea în faţa lumii. Nu mai dai explicaţii, nu mai contează nimic în jurul tău decât persoana iubită. Ca femeie, e de ajuns să îl arăţi şi totul se transformă într-un câmp magnetic în care unii sunt atraşi, de obicei alte femei curioase, iar alţii sunt îndepărtaţi, de obicei bărbaţi care sperau să mai aibă o şansă cu tine. Ca bărbat, nu rămâne decât să dai o tură pe la magazinele de bijuterii clasice sau cele online şi să studiezi oferta lor în materie de inele de logodnă

Verigheta 

Deşi nu sunt o împătimită a căsătoriei şi în opinia mea este doar o hârtie, pentru multe femei căsătoria este scopul suprem. E ca şi cum s-ar fi născut pentru unicul scop de a fi cerute în căsătorie şi de a purta cu mândrie verigheta pe degetul inelar. Verigheta e într-un fel un simbol şi un martor al jurămintelor schimbate între viitorul soţ şi viitoarea soţie. Originea obiceiului nu se mai ştie, s-a pierdut sau a rămas obscură, tocmai pentru că se practică de foarte mult timp. Revenind însă la simbolistică, m-a fascinat întotdeauna forma verighetelor, acele cercuri perfect rotunde care ar trebui să reprezinte întregul, independenţa faţă de trecerea timpului şi împlinirea (familiei, casei, căminului). Într-o manieră clasică, verigheta a început să fie turnată în aur sau argint încă de prin anii 700 ai erei noastre, la iniţiativa culturilor greceşti şi celtice. 

Într-un fel, verigheta rezumă şi ea povestea: el si ea s-au cunoscut, s-au plăcut, şi-au făcut jurăminte, şi-au dăruit cadouri şi vise care să reziste în timp şi care să creeze, la rândul lor, alte poveşti. Dacă aţi făcut deja pasul cu inelul de logodnă şi ştiţi că vreţi să vă rezumaţi povestea în faţa întregii lumi, atunci vă recomand un magazin online pentru bijuterii unde găsiţi o gamă variată de verighete clasice sau personalizate. 

Pe cei de la Bijuterii La Rosa îi găsiţi şi online, pe Facebook.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Meta

  • Arhive

  • Categorii

  • Sa pastram Romania curata!
  • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: