European CSR Lessons, ediţia a 2a

În urmă cu aproximativ un an scriam despre responsabilitatea socială pe blog. Dacă atunci nu ştiam mare lucru despre ce înseamnă subiectul, în decursul anului m-am documentat astfel încât să dobândesc o serie de cunoştinţe noi.

Am aflat de curând, prin intermediul lui Dragoş şi a Monicăi, cei care se ocupă de site-ul ResponsabilitateSociala.ro că în perioada 15-16 mai va avea loc a 2a ediţie a Conferinţei European CSR Lessons. Se anunţă două zile cel puţin interesante, având în vedere cei 12 speakeri internaţionali care şi-au anunţat deja participarea.

În măsura în care se va putea, voi încerca şi eu să fiu prezentă la Hotel Pullman, World Trade Center România, acolo unde se va desfăşura conferinţa. De ce mi se pare important un astfel de eveniment? În primul rând pentru iniţiativă, în al doilea rând pentru conştientizarea şi apelul către implicare a firmelor în ceea ce priveşte responsabilitatea socială. Şi nu în ultimul rând, pentru programul anunţat:

1. Ziua I (15 Mai)
Reducerea impactului de mediu: programe de reciclare/economisire, de voluntariat sau de educatie ecologica, solutii de reducere a amprentei de carbon, de protejare a biodiversitatii etc.
Produse si operatiuni responsabile: produse sau servicii accesibile pentru toti (“design for all”), servicii financiare responsabile, programe de educare/constientizare a clientilor etc.

2. Ziua II (16 Mai)
Dezvoltarea comunitatilor locale: programe de dezvoltare a infrastructurii comunitare de orice tip (economica, educationala, sanitara, culturala etc.), proiecte de interventie comunitara in caz de dezastre etc.
Incluziune/stakeholder engagement: initiative in domeniul discriminarii de gen sau al diversitatii in interiorul sau exteriorul companiei, programe adresate grupurilor dezavantajate, initiative de dialog cu stakeholder-ii si de rezolvare a unor situatii de conflict etc.

3. „Idei pentru o economie Europeană sustenabilă”, un dialog deschis între speakeri şi public despre CSR în ţara lor şi perspective la nivel european.

După cum bine ştiţi (dacă nu, atunci aflaţi acum), Directiva Europeană va obliga companiile să publice rapoarte de CSR, aşa că recomand participarea angajaţilor din departamentele de PR, HR, Achiziţii, Tehnic etc.

Personal, de ce m-ar interesa să particip?
Momentan urmez cursurile de Sănătate Ocupaţională şi Performanţă în Organizaţii, un master nou implementat în acest an la Universitatea din Bucureşti. Principalele arii de interes sunt Sănătatea ocupaţională, employee well-being şi coaching organizaţional. Aşa că o astfel de experienţă este mai mult decât benefică pentru viitoarea mea carieră într-o organizaţie. În plus, niciodată nu strică să fii informat. Un om informat este cu un pas înaintea celorlalţi.

Pentru mai multe detalii despre conferinţă, speakeri şi alte informaţii de interes, vă recomand cu căldură să accesaţi site-ul CSR lessons.

Reclame
Comments
One Response to “European CSR Lessons, ediţia a 2a”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] povesteam în urmă cu câteva zile despre European CSR Lessons, conferinţă aflată la a doua ediţie. În articolul anterior am enumerat o serie de motive […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Meta

  • Arhive

  • Categorii

  • Sa pastram Romania curata!
  • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: