Comoara din sertarul femeii


Nu ştiu câte dintre voi îşi amintesc de acele casete de bijuterii ale femeilor din filmele americane aparute la noi prin ’95-’96. Pe mine una m-au marcat încă din copilărie. Mama avea o astfel de casetă, bunica şi mai toate femeile pe care le cunoşteam.

Acolo, femeile îşi ţineau cele mai de preţ bijuterii, în special cele de aur, argint, cele cu pietre preţioase şi semi-preţioase. Erau şi încă le consider un simbol al rafinamentului în locuinţa unei femei. Este locul în care îţi păstrezi într-un fel “comorile” cu care te afişezi în societate, la petreceri, nunţi, coktail-uri, la întâlniri de afaceri etc. Bijuteriile sunt cele care, pe lângă machiaj, te ajută să îţi creezi imaginea de femeie puternică şi totuşi fragilă în acelaşi timp.

Există mai multe feluri de cutii, cele mai faimoase fiind casetele de bijuterii din piele şi cele din lemn, pe cât se poate de personalizate. Desigur, în zilele noastre se practică si cele din metal, plastic sau alt material. Personal, le prefer pe cele din piele.

Dar dincolo de ataşamentul faţă de casetele de bijuterii şi simbolistica lor, acestea sunt desigur şi foarte practice. Am să enumăr mai jos câteva motive pentru care merită să ai o casetă de bijuterii în locuinţa proprie:

1)      Protejează bijuteriile de uzură, de umezeală şi alţi factori care pot afecta accesoriul;

2)      E practică: bijuteriile au locul lor, le găseşti uşor, mai ales atunci când te grăbeşti;

3)      E ideală pentru depozitarea accesoriilor mărunte, cum ar fi inele, cercei, pandantive, brăţări, ceasuri, agrafe custom-made pentru păr etc. ;

4)      Este un simbol al moştenirii feminităţii de către fiică, un fel de ritual tacit între mama care îşi încredinţează ceea ce au fost odată “armele” seducţiei şi fiica ce păşeşte pe treptele maturităţii;

5)      Nu în ultimul rând, este ea însăşi un simbol al transformării din “fetiţa” sau adolescenta de altă dată în femeia de azi.

Personal, cred că oricare dintre noi ar trebui să deţină o astfel de“comoară” mică în sertar, o casetă cu “arme” ale seducţiei şi misterului femeii, o moştenire a feminităţii transpusă din generaţie în generaţie.

P.S. Caseta de bijuterii este ideală ca şi cadou pentru o zi de naştere a femeii.

 

Reclame
Comments
2 Responses to “Comoara din sertarul femeii”
 1. Eu în `96 m-am născut, deci nu am avut ocazia să văd asemenea casete de bijuterii decât în filme.
  Cred că bijuteriile pot fi un avantaj, dacă-ţi doreşti să fii seducătoare sau misterioasă, dar mai contează şi felul tău de a fi, ritmul în care te maturizezi. Imaginea contează, dar un zâmbet poate fi mai apreciat decât un colier cu diamante. Trebuie să ai încredere în tine, în hainele pe care le porţi, în bijuteriile care te fac să străluceşti şi în machiajul fără de care nu poţi ieşi pe stradă!
  Frumos articol! Chiar mi-aş fi dorit să trăiesc în vremea în care femeile erau cochete, fără a fi false, mature, fără a uita să se bucure de viaţă…

 2. Roxana spune:

  Încă se mai poate, depinde doar cât de puternică e fiecare femeie şi cât îşi doreşte să se diferenţieze de mulţime. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: