Mini-experiment derulat #peblog

Acum câţiva ani am descoperit o carte de consum, altfel nu îi pot spune, în care autorul, un psiholog american, te „invaţăcum să faci pe oricine să te iubească. Bineînţeles că nu am reuşit să mă abţin în a nu fi ironică vis-a-vis de titlul cărţii, aşa că am decis să derulez un mini-experiment. L-am făcut pentru mine mai mult, dintr-o curiozitate personală.

De obicei, pe blog nu abordez subiecte de interes general, ci prefer să mă concentrez pe publicul meu ţintă, dar prin 2009 am decis să scriu totuşi o postare cu un subiect mai mult decât general – iubirea -, pornind de la cartea citită. Dacă în primul an mi se părea fascinant ceea ce scria în carte, undeva la un an-doi mai târziu, rămâneam profund dezgustată de stilul acesta de cărţi cu iz american de psihologie pentru mase.

Revenind la articol, spre surprinderea mea, până în prezent, este unul dintre cele mai vizualizate articole de pe blog, strângând undeva pe la 4 296 de vizualizări. Nu voi încheia mini-experimentul meu aici. Am de gând să văd câte vizualizări va strânge în 5 ani, deci timp de încă 2 ani şi jumătate articolul va exista aici. După 5 ani sper să am o cifră care să reflecte în mod vizibil nevoia românului de a se face plăcut în interacţiunea cu cei din jur şi nevoia fiecărui individ de a fi iubit şi acceptat de către societate, grup de apartenenţă, familie etc.

Poate suna redundant, dar acum 2 ani şi jumătate am pornit de la premisa că oricine a ajuns pe pagina respectivă şi-a dorit, în mod conştient sau inconştient să afle soluţii sau indicii despre cum se poate face iubit de către oricine.

În 2 ani şi jumătate voi avea o serie de statistici mult mai clare şi relevante. Până atunci, dacă v-am stârnit curiozitatea, cartea este scrisă de Lowndes, LeilHow to Make Anyone Fall in Love with You.

Reclame
Comments
18 Responses to “Mini-experiment derulat #peblog”
 1. Jteph spune:

  Pe mine n-ai cum să nu mă iubești hahaha. Succes în continuare cu experimentul.

 2. Roscata spune:

  De ce as vrea sa ma iubeasca toata lumea?

 3. Roxana spune:

  Hmm, nu ştiu. Dar se pare că vreo 4000+ oameni vor asta. :))

 4. Suicide by star. spune:

  I wanna know how to make children love me. Candy just ain’t workin’ no more.

 5. iioz spune:

  cred ca 3999 erau tipe daca cautau sa aprofundeze subiectul 🙂

 6. Roxana spune:

  @gay best friend: Hmm, WOW pack maybe? :))

  @Iioz: Să ştii că spre surprinderea mea, erau şi mulţi tipi. 😀

 7. Suicide by star. spune:

  Yes..yes..That might work. :))

 8. krossfire spune:

  Eu gasisem un spam care suna cam asa ”Hey vlad, do you want to know the secret words which will make all women want to have sex with you?”

 9. Roxana spune:

  =)) Şi ai ignorat asemenea posibilităţi?

 10. Suicide by star. spune:

  The secret words are: „I am incredibly rich.” Mai e şi variaţiunea: „I am Johnny Depp.”

 11. Copacul Meu spune:

  Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
  Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
  Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
  1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
  2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
  3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
  Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe acesata pagina vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
  Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
  Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

 12. Roxana spune:

  Am fost vineri in Parcul Izvor si arata DEPLORABIL. Copaci putini, iarba verde putina. O sa va contactez daca ma decid sa iau parte la vreo actiune ecologica.

 13. dragos spune:

  Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

 14. Roxana spune:

  Bine, omule! :))

 15. laurentziu2 spune:

  Okay si…care a fost rezultatul experimentului ?

  E buna cartea ? Se merita citita ?

  ps: exista si vreo versiune in romana a acesteia ?

 16. Roxana spune:

  Dacă acum aproape 3 ani eram în începuturile psihologiei şi mi se părea fascinant limbajul simplu de a te face înţeles de către cititori, lucrurile s-au schimbat în 2011: deci NU recomand cartea, mi se pare o pierdere de timp. In plus, sunt de părere că răspunsurile se află în mintea fiecărui om, fiecare este unic într-o anumită măsură, aşa că nu se poate aplica 100% ceea ce scrie autorul.

  Deocamdată nu ştiu nimic de o versiune românească, dar cum ziceam, cea în engleză e foarte accesibilă ca şi limbaj.

  Rezultatele experimentului (parţiale, pentru că îl mai derulez pentru încă 2-3 ani) sunt că românii au o tendinţă accentuată spre a căuta soluţii la întrebările legate de viaţa personală şi felul în care sunt priviţi în societate. De aici tendinţa lor de a căuta modalităţi prin care să se facă plăcut sau „iubit” de către ceilalţi din jur. 🙂

 17. laurentziu2 spune:

  Ma ofer voluntar 🙂

  Vrei sa testezi tehnicile din carte pe mine? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: