10metode de a spune NU shoppingului excesiv!

SPOILER! Acest articol conţine informaţii explicite în legătură cu 10metode de control ale maniilor femeilor de a  cumpăra ţoale.

Tehnicile încă nu au fost validate pe un eşantion naţional, din această cauză vă rog să îmi oferiţi un feedback: care tehnică a reuşit, care a dat greş sau alte tehnici folosite. 🙂

Metoda 1:

Ai trecut pe lângă un magazin şi  ai văzut ceva ce îţi place, dar nu ai bani. În astfel de situaţii, este crucial să închizi orice telefon mobil, să te faci că pierzi cardul prin geantă. Închide ochii dacă trecătorii îţi par persoane cunoscute. Sub absolut NICIO formă nu vei suna prietenul, nu-ţi vei suna prietenele, nu vei întreba publicul, nu vei ţinti spre a convinge vânzătoarea să-ţi facă un discount 50%.

Evită orice posibilitate prin care ai face rost imediat de banii de care ai nevoie.

Metoda 2:

Evită să ieşi din casă la plimbări lungi prin preajma magazinelor preferate. Încearcă o plimbare în parc, mănâncă o îngheţată. Nu fă foamete ca să slăbeşti doar în speranţa că îţi va sta bine în rochia de mărime S din vitrina magazinului. Dacă porţi M, lasă lucrurile aşa cum sunt.

De asemenea, evită să iei contact cu magazinele de haine în perioada reducerilor!

Metoda 3:

Scoate toate hainele din şifonier, fie ele de vară, primăvară, toamnă, iarnă. Cele groase dă-le la o parte, fă câteva combinaţii de bluze mai subţiri cu veste mai groase sau paltonaşe. Dacă hainele tale pentru 4 sezoane nu încap împăturite, câte 2, una lângă alta, intr-un pat de 2 persoane, atunci este absolut INTERZIS să achiziţionezi alte haine pentru cel puţin un an.

Metoda 4:

Investeşte în material. Dacă vrei ceva durabil, caută materiale care rezistă, nu se deteriorează. Ai grijă şi la detergent, balsam şi alte produse pentru spălat. Nu spăla hainele decât pe dos şi încearcă să le pui la spălat pe culori: azi negrele, mâine roşii, poimâine mov etc.

Metoda 5:

Fă-ţi un plan clar, de ex.: „Vreau 5 fuste business!” – verifică imediat în dulap. Dacă le ai, nu ai nevoie de o a şasea prea curând. Trei perechi de pantaloni + o pereche/două la dungă îţi ajung pentru un sezon.

Metoda 6:

Nu purta aceleaşi haine sau haine similare ca model două-trei zile la rând. Vei avea impresia că şifonierul tău este foarte sărac. Realitatea de fapt stă altfel…

Metoda 7:

Ai primit salariul, bursa sau orice altă sursă de venit. Inspiră, expiră, gândeşte-te la lucruri frumoase. Amână pe cât posibil plimbarea de a doua zi prin magazine. În final, vei cheltui banii pe ceva ce contează, nu pe haine, iar la final vei avea finanţe doar de o bluză, de exemplu. Îţi prinde bine pentru că elimină multe variante şi îţi rămâne una, dar bună.

Metoda 8:

Dacă stai prost cu banii sau urmează luni cu datorii sau cheltuieli foarte mari, de exemplu, luni de iarnă sau sărbători sau concedii/vacanţe, gândeşte-te că oricât de frumoasă ar fi o fustă, bluză, o haină, ea nu îţi ţine de foame. Iar cartofii şi pastele, consumate în exces, îngraşă.

Metoda 9:

Raportează-te la mediu. Vezi ce oameni ai în jurul tău. Pentru cine sau ce te  imbraci aşa? Care este scopul? Ce doreşti să arăţi? Stabileşte-ţi bine aceste puncte. S-ar putea să te trezeşti că îţi place să te îmbraci provocator pentru că te distrează atitudinea bărbaţilor atunci când le suceşti minţile şi să realizezi că de fapt tu lucrezi 8 ore într-o firmă cu 90% personal de gen feminin. Sau la facultate, 90% dintre colegi sunt fete. Dau un exemplu, evident.

Metoda 10:

Invaţă să investeşti mai mult în personalitatea, comportamentul tău, în cultură, iar dacă vrei neapărat şi ţii la prima impresie, nu investi în haine, ci investeşte în corpul tău. Fă-ţi un abonament la sală, fă mişcare, mănâncă sănătos, iar în câteva luni, până şi cea mai banală cămaşă albă va arăta superb pe tine. Nu va trebui să mai cauţi haine care nu te fac lată în talie, haine care îţi fac talia subţire, haine care să ascundă defecte ce pot fi înlăturate prin efort fizic.

 

Reclame
Comments
11 Responses to “10metode de a spune NU shoppingului excesiv!”
 1. Zaza spune:

  Metoda 9 nu merge la mine. In AC 99% sunt baieti :)))

 2. addicted spune:

  La mine este simplu, nu am – mă conformez. 😆

 3. silviu spune:

  Mai exista 1 varianta: Devii baiat. Simplu.

  Daca exista baieti cu probleme legate de shopping, ei au de fapt probleme cu orientarea sexuala. A.k.a. GAY!! (nici nu se discuta asta)

 4. Roxana spune:

  @Silviu: =))) bine, deja vorbim de operaţii şi procedee mult mai dureroase.

 5. DianaEmma spune:

  Ce bine că nu am nevoie de astfel de metode. 😀

 6. Roxana spune:

  Just in case, salvează-le undeva. 😀

 7. DianaEmma spune:

  Pentru prietene, desigur. 😆 Eu cu moda și shopping-ul vom fi mereu în antiteză.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] reuşit cu cele două mândre coechipiere, Roxana şi Rocsana, în 3h să batem un record în ale dârdâitului. Am ţopăit isteric de pe un picior […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: