Mulţumirile din teza de licenţă

Elaborarea unei licenţe este practic ultimul pas pe care îl faci pentru a avea diploma de „bachelor”. Dacă în general se „poartă” examenul de sfârşit de an sau o lucrare fictivă de cercetare despre „ceea ce doreşti să studiezi pe viitor”, lucrurile stau altfel la Psihologie.

Noi, la Iaşi, suntem  singura facultate de Psihologie la care licenţa înseamnă efectiv proiect de cercetare, cu parte teoretică şi parte practică, interpretare rezultate, concluzii, demersuri viitoare şi mulţumiri.

Nu am să detaliez prea mult partea teoretică: trebuie să aibă undeva în jur de 40 de pagini. Cea practică se poate întinde şi pe 60. De fapt, lucrarea de licenţă ideală are între 80 şi 120 de pagini. E ca un roman de dragoste: incepe frumos, cu idei, cu gânduri, are o parte practică pe care o trăieşti până la ultimul item sau scor şi se termină sec.

În unele cazuri, cu demersuri mai puţin viitoare, în alte cazuri cu concluzii care te fac să plângi. Uneori însă se termină cu mulţumiri – moment în care îţi arăţi recunoştinţa faţă de profesorul care ţi-a fost coordonator de licenţă, mentor, ţi-a suportat prostiile sau a învăţat de la tine ce înseamnă motivaţie şi dorinţă. Profesorul pe care l-ai înfruntat, confruntat cu rezultate etc.

Orice ar fi, dragii mei, încercaţi totuşi să nu formulaţi mulţumiri penibile, ca în exemplul de mai jos:

„Nu în ultimul rând, adresez mulţumiri cu totul speciale pentru contribuţia şi ajutorul venit din partea cadrului universitar […] fără de care nu aş fi reuşit să duc la bun sfarşit această lucrare. Mi-a permis să ma folosesc de propiile-i instrumentele de investigare, şi nu m-a lipsit de sprijin şi orientare.

Ce ţi-e şi cu studentele astea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Meta

  • Arhive

  • Categorii

  • Sa pastram Romania curata!
  • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: