6 a.m. – ganduri la rece

Totul e alb în jurul meu: cer, privelişte, oraş…
Nu, nu ninge!
A fost o noapte liniştită, ca oricare alta din ultima săptămână. Vreo 2-3 urlete de câini şi un corn care sună în depărtare. În rest, ţipenie de om. Parcă aş fi singură în tot oraşul. Doar eu şi răcoarea dimineţii. Doar eu şi o dimineaţă mohorâtă. Culmea e că mă simt bine, privesc tot vălul alb-fumuriu aşezat, cu atenţie, peste case, peste străzi. Natura asta nu mă lasă azi să privesc panorama, a ascuns-o bine. E ca şi cum m-ar îndemna să bat oraşul în lung şi-n lat, să îl descopăr.
Mă simt rece…
Şi nu mai am energie, nu mai am inspiraţie, nu mai am în căutarea cui să pornesc. Poate că am găsit sau poate că m-am săturat să caut în zadar. Încă nu am răspuns pentru toate întrebările mele sau ale celor din jur. Aş avea curaj să gust din alb-fumuriul des şi îngheţat, iar dacă stau şi mă gândesc, uneori sunt mai rece de-atât, mai acidă, reticentă. De multe ori nu las pe nimeni să pătrundă şi să vadă ce-mi ascunde mintea ori ce-am ascuns în ochii mei în ultimii ani.
Dacă aş fotografia dimineaţa asta, i-aş strica din farmec. E ciudat cât de mult mă regăsesc într-o sâmbătă răcoroasă. Doar ştiu prea bine că fără lumina soarelui, nu pot imortaliza secrete.
Şi n-am de gând să spun nimănui cum mă simt azi şi cum arăt!
Toată lumea doarme în jurul meu şi visează, în cămăruţele lor mici, înveliţi cu plapume groase. Doar eu imi privesc personalitatea reflectată într-un fenomen natural. Aproape că mă amuză legătura dintre mine şi natural.
Un versus continuu…
Din nou mi-e dat să văd ceea ce alţii nu pot, nu ştiu sau nu vor. În momentele astea simt că nu mi-am greşit drumul şi că am făcut totuşi alegerile cele mai bune pe termen lung. Acum mai rămâne să-mi clarific alegerile de moment.
Pot să aleg totuşi, pe moment, să mai stau în fotoliul din balcon, ascunsă sub o pătură pufoasă?

* * *
E 6:18 minute. End of my monologue…

Comments
3 Responses to “6 a.m. – ganduri la rece”
 1. Alex spune:

  Foarte frumos scris, de multe ori paţesc şi eu ca tine, doar că eu am un fotoliu al meu doar în imaginaţie, adesea mă cuibăresc în el şi privesc tot ce mişcă. Mă linişteşte. Te pup!

 2. Roxana spune:

  Hugs back. Mă bucur că ai metode de relaxare. 🙂

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] 6 a.m. – ganduri la rece Sat Jul 31, 2010 6:19 am Totul e alb în jurul meu: cer, privelişte, oraş… Nu, nu ninge! A fost o noapte liniştită, ca oricare alta din ultima săptămână. Vreo 2-3 urlete de câini şi un corn care sună în depărtare. În rest, ţipenie de om. Parcă aş fi singură în tot oraşul. Doar eu şi răcoarea dimineţii. Doar eu şi … […] […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: