My only friend, the end

I know how it feels like… [image source:deviant art]

Cândva am avut şi eu puterea să spun multe în puţine cuvinte. Cândva am iubit prin semne, nu prin vorbe.
Nu ştiu dacă poţi să înţelegi cum e: descoperi o persoană şi dai totul pentru ea, nu-ţi este teamă, pentru prima oară în viaţă, nu simţi nevoia să te mai ascunzi.

Îi spui deschis cât înseamnă pentru tine, îi dedici articole pe blog, articole pe care le citesc sute de persoane. Pui sentiment, vis, speranţă în viitorul vostru. Şi laşi persoana aia să se implice peste tot, chiar şi în momentele solitare în care voiai să fii doar tu şi gândurile tale… Ai încredere şi o laşi şi acolo.


Persoana ajunge să-ţi fie partener la bine şi la rău. Ai atâta încredere şi străluceşti precum soarele alaturi de ea, te simţi alt om, te simţi cu adevărat special. Te uiţi în jur şi-ţi spui: „Ce noroc pe mine că te am alături!”. Îi priveşti pe restul şi râzi pentru că tu eşti fericit, iar ei nu sunt. Sau nu au gustat încă din fruct.
Da, te plimbi pe stradă şi, chiar dacă nu eşti în momentul acela cu persoana iubită, te uiţi la celelalte cupluri şi te gândeşti oare ce le lipseşte, pentru că nu sunt precum voi doi. Şi-apoi îţi aminteşti că lipseşte sinceritatea dintre ei.


„Noi, ne iubim, nu-i aşa?” – întrebi tu.
„Da, desigur.” – ţi se răpsunde.
„Mă iubeşti cu adevărat?” – continui tu.
„Ce fel de întrebare e şi asta? Cât vrei să-ţi mai demonstrez?” – ţi se răspunde din nou.
Nu vrei să ţi se demonstreze, o ştii deja, o simţi. Între voi sentimentele sunt sincere.
Tu dai tot, sacrifici tot, ai fi în stare să pleci cu persoana iubită, să o urmezi oriunde. Abia aştepţi să se termine ora de curs şi să-i trimiţi un mesaj sau să îi dai un telefon. Abia aştepţi să ieşiţi la o plimbare, un film.


Te izolezi de prieteni, de cunoscuţi, pentru a petrece cât mai mult timp cu cea mai importantă fiinţă din viaţa ta. Uneori, visezi şi te vezi peste ani şi ani la braţ cu aceeaşi persoană.
„Asta e iubirea adevărată!” , îţi spui. Şi-apoi, într-o zi, din senin, încep să apară crize de gelozie. Şi certuri pentru nimicuri. Şi persoana aceea specială nu îţi mai înseninează ziua, ţi-o amărăşte. Nu te mai calmează, nu te mai înţelege. Nici tu nu o mai înţelegi, îi amărăşti şi tu zilele.
Totuşi e ciudat cum tu suferi mai mult, cum pe tine te doare mai mult, deşi nu i-ai spus-o. Zilele tale sunt mai amărui, mai sărate. Te îneci în lacrimi în timp ce celălalt îţi spune un „îmi pare rău” lipsit de sinceritate.


Tu te-ai trezit la cruda realitate, însă celălalt încă mai visează. „Totul o să fie bine” – urăsc expresia asta. Am auzit-o de prea multe ori. Cum să fie bine dacă binele meu se stinge ireversibil?
E ca şi cum ţi-ar muri amorul în braţe, iar tu nu poţi face nimic pentru a-l salva.
Stai în pat, cu o pernă în braţe şi asculţi melodiile voastre şi te gândeşti cât de fericiţi eraţi ieri şi cât de dureros este prezentul tău.
Prietenii pe care i-ai ignorat, pe care i-ai dat la o parte vin la tine şi te întreabă dacă „eşti ok”. Tu zâmbeşti şi spui că „da”. Începi să râzi pentru a-i asigura. Dar după ce ei pleacă, după ce „cortina” acoperă scena, rămâi doar tu, cu gândurile, speranţele destrămate şi durerea ta.


La despărţire, rămân atâtea lucruri nespuse şi atâta indiferenţă . Iar tu, tu priveşti cum fericirea ta te părăseşte pentru totdeauna.
Şi atunci îţi juri că nu vei mai repeta greşeala de a avea încredere în cineva, că nu te vei mai ataşa de nimeni, că nu vei mai avea încredere, că nu vei mai primi străini in patul şi în inima ta.
Peste noapte, te-ai transformat într-o persoană egoistă, ignorantă, rece.
Dar până când? Până când…

* * *
Love – false feeling of security, commitment and affection.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Meta

  • Arhive

  • Categorii

  • Sa pastram Romania curata!
  • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: