[Dana10] Pauză. Meditaţie

Sunt momente în care fiecare dintre noi ne simţim mulţumiţi şi împăcaţi cu noi înşine, dar sunt şi momente în care te priveşti in oglindă şi iţi vine să spargi acea imperfecţiune. Acea imperfecţiune care iese în evidenţă şi care te macină pe dinăuntru. Vezi bestia din tine, aceeaşi bestie pe care ţi-o ascunzi zilnic cu mare grijă, sub o mască de porţelan.
Azi bestia vrea să iasă la lumină şi să ucidă tot ceea ce este mai pur şi mai natural în tine. Iar tu o laşi, pentru că niciodată, luptând cu tine însăţi nu vei câştiga. Ai pierdut, bestia a câştigat.
Şi începi să răneşti în stânga şi în dreapta. Privirea acidă ucide suflete nevinovate.
„Doamne, cât poţi fi de urâtă!”
„Mi-e silă de tine, mi-e scârbă, îmi provoci greaţă!”
Aşa îţi spui şi spargi cu pumnul oglinda mare agăţată pe perete. Acum ţi-ai mutilat şi degetele mâinii stângi.
Picură lichid roşu pe jos, covorul alb s-a pătat, iar bestia din tine nu ai ucis-o. Ţi-ai ucis doar celălalt „eu”. Te-ai ucis…
Azi bestia a triumfat, ţi-a pătat prezentul şi ţi-a alterat personalitatea. Ai devenit haotică şi ţi-ai pierdut echilibrul. Şi ce-a rămas? A rămas nimicul din tine. O pată de culoare rătăcită în negreala nopţii…

* * *
(monologul Danei… )

Anunțuri
Comments
8 Responses to “[Dana10] Pauză. Meditaţie”
 1. Mammadou spune:

  Dr.Jekyll and Mr.Hyde? Nimeni nu e doar bun sau rau,scopul nu e sa omoram „bestia” din noi, cateodata e singurul lucru care ne face sa mergem inainte. Micutul diavol de pe umar care ne impinge sa ne depasim pe noi insine sau sa spargem oglinzi de furie. We just have to learn to live with it…in an yin-yang kind of style.

 2. vreau banditul aici spune:

  citind asta mi-am adus aminte de „A Beautiful Mind”, cu John Nash si cei 3 „amici” (tipul de la fbi parca, colegul de facultate si nepotica colegului)…cum vorbea cu ei si la un moment dat si-a dat seama ca e nebun. In final ajunsese sa-i ignore, desi erau langa el. Cam asa si cu bestia – big bad wolf – o vezi, o simti si ti se pare cat se poate de reala, desi esti constient ca nu exista, iar in final alegi sa o ignori si…johnny walker.

 3. Roxana spune:

  Bestia din noi ne omoară, noi de ce să nu îi răspundem cu aceeaşi monedă? 🙂

 4. Roxana spune:

  vreau banditul aici :

  citind asta mi-am adus aminte de “A Beautiful Mind”, cu John Nash si cei 3 “amici” (tipul de la fbi parca, colegul de facultate si nepotica colegului)…cum vorbea cu ei si la un moment dat si-a dat seama ca e nebun. In final ajunsese sa-i ignore, desi erau langa el. Cam asa si cu bestia – big bad wolf – o vezi, o simti si ti se pare cat se poate de reala, desi esti constient ca nu exista, iar in final alegi sa o ignori si…johnny walker.

  Poţi alege să o vezi, să o bei sau să fii ea. 🙂
  Johnny Walker şi uiţi de probleme…
  p.s. Şi mie mi-e dor de bandit. 😉

 5. vreau banditul aici spune:

  Poti doar s-o vezi…e la fel ca umbra: o vezi, dar altceva nu poti sa-i faci. E opusul tau, desi arata la fel…asa si in film, aia 3 mergeau cu Nash peste tot, nu-i faceau rau decat daca se speria el de ei, deci practic isi facea rau singur…cei 3 erau oarecum inofensivi. La fel si cu umbra, daca te sperii de ea, iti faci rau singur(a).

 6. myhay_08 spune:

  Ok … What can we say, sometimes u need to be obedient to the other „myself” and sometimes u need to control it, make it obedient to „you”. There is a problem when there are more than 2 „myself” when there are 4 or more persons within you. And the bigger problem is when u’re starting to act like a person in day time and like the other one in night time. Or when u’re talking as a person, and acting like the other one, that’s even worse, and the worst thing is that sometimes the other person controls the whole budy ecept your mouth, and u can only be sorry for what you do… but i’m offtopic right ?

  Well cred ca dana are o mica problema de schizo, desi s-ar putea sa nu, adica pana la urma cu toti ne transpunem in doua eu-ri si ne vorbim noua insine, incurajandu-ne etc etc . Cu toti am facut asta macar odata, adica sa fim seriosi si sinceri cu noi insine, cu toti ne-am transpus in doua persoane si ne-am autodeterminat cateodata, cu toti ne-am gandit oare cum ar fi o relatie cu un partener de acelasi sex (cine n-o recunoaste e problema lui , dar oameni buni v-ati gandit la asta fara sa va dati seama poate) pe scurt cu toti o facem, si de prea multe oti iesim invinsi , deci de ce n-am incerca macar odata sa invingem altfel, determinandu-ne celalalt eu sa fie deacord cu noi, facandu-l sa se muleze pe ideile noastre pe ceea ce vrem , sa fie impacat cu noi? … Parerea mea

  Mihai out 😛

 7. vreau banditul aici spune:

  @myhay: daca o luam asa, ar insemna ca pentru orice actiune care o face un om exista un „eu” al sau, ceea ce e total eronat dupa mine. Gandeste-te ca ai un singur creier si inauntru sunt anumite zone responsabile pentru unul sau mai multe procese (vedere, echilibru, emotii, etc.). Dar toate aceste procese sunt controlate de o singura „entitate”, care e creierul. E la fel ca si la o mare companie unde exista un consiliu director, care ia decizii, dar in spatele lor se afla tot timpul un singur om. El ia deciziile si le aplica prin membrii consiliului. Deci el nu actioneaza direct, ci prin intermediul extensiilor.

  Asa si cu „personalitatile multiple” as zice: unul singur se manifesta prin 2 sau mai multi „self” (impropriu spus…”self”=grup de procese). Acum din ce cauza un „self” e mai dominant fata de altul, nu cunosc, deci nu-mi pot da cu parerea, dar cred ca e o problema la comunicarea intre top-man si un membru din consiliu :).

  Hai sa-l las pe „self”-chitaristul sa ma domine in seara asta 😀

  Goodbye Chewbacca…miss you I will.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] PDRTJS_settings_377869_post_806 = { "id" : "377869", "unique_id" : "wp-post-806", "title" : "Dana+-+povestea+continu%C4%83", "item_id" : "_post_806", "permalink" : "http%3A%2F%2Fpierdutaprintreranduri.wordpress.com%2F2010%2F03%2F31%2Fdana-povestea-continua%2F" } Continuările de aici şi aici. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: