Story nr.2

(ca o mică paranteză, îmi cer scuze pentru lipsa de postări, dar am fost foarte ocupată timp de 10 zile. Cunoscătorii ştiu despre ce e vorba. Proiect finalizat – cel puţin la partea de itemi. Pregătiri pentru o surpriză legată de Iaşi. Just wait and see. 😉 )

Blogger love-story

Pornind de la ideea că „doi se plimbau pe marginea unei prăpastii. Ei i se făcu cald. El îi făcu vânt.”, ţin să vă prezint blogger love-story numărul 2.

Headline: Blogspot şi WordPress în varianta „Iubire imposibilă”

Povestea noastră începe într-o cămăruţă cu un server improvizat, unde Shakespeare îşi îneacă amarul, sorbind de zor o bere în faţa laptopului.
Dând o raită pe la blogroll, descoperă că blogosfera este împărţită de două mari familii cu putere: blogspot şi wordpress.
Până aici, nimic neobişnuit. Orice societate îşi are conducătorii ei. Însă Shakespeare descoperă, după un scroll de câteva ore, că cele două familii erau în război de ani buni. Şi niciodată nu făcuseră pace. Întotdeauna se urau, întotdeauna se aflau în concurenţă.
„Cine e cel mai bun?” era o întrebare care îi bântuia şi nu le oferea pacea de care aveau nevoie.
Pe lângă membrii de breaslă ale celor două familii, existau şi aliaţii – bloggeri care îşi întemeiaseră un blog cu ajutorul unui domeniu oferit de una dintre cele două familii.
Şi aceştia îşi formaseră o oarecare atitudine războinică orientată spre oricine nu făcea parte din marea alianţă. Aliaţii blogspot erau împotriva aliaţilor wordpress. Oricine părăsea una dintre alianţe şi intra în cealaltă era considerat un trădător.
Mai existau şi mici bresle independente, cu domenii personalizate, care nu doreau să se implice şi, prin urmare, erau înafara războiului.

Printre toate acestea, existau totuşi oameni care vedeau reuniunea dintre cele două familii ca pe o salvare a blogosferei. Expresia ar fi fost conturată astfel: wordpress + blogspot = love.
Dar majoritatea era împotriva acestei reuniuni, inclusiv conducătorii celor două mari familii. Exista o luptă continuă: cine oferea spaţiu mai mare, cine oferea servicii mai multe, reclamă, optimizări pentru motoarele de căutare, anti-spam, HTML services, tag-uri etc.
Până acum, wordpress era mai tare pentru că arăta tag-urile după care userii căutau informaţii.
O perioadă se instaurase pacea. Traffic reuşise. Dar Traffic a devenit zgârcit şi a început să ceară bani şi să nu mai ofere servicii gratuite. Din acea zi, războiul a reînceput, de data aceasta familiile fiind pornite şi mai mult una împotriva celeilalte.

* * *

(to be continued…)

o iubire imposibilă: blogspot şi wordpress. Atras de ideea

Anunțuri
Comments
7 Responses to “Story nr.2”
 1. ... spune:

  Tu chiar esti plictisita de viata sa scrii asa ceva… Parca are Trafic de-a face ceva cu cele 2 trusturi media internationale… OMG, cata ipocrizie din partea ta…

 2. Nu vizez pe nimeni, e pur şi simplu pentru amuzament. Nu îţi convine, nu citi. Nu eşti obligat să citeşti ceea ce scrie aici. 😉

 3. krossfire spune:

  Sunt ceva cupluri prin blogosfera, cateva care si-au oficializat relatia, fara Trafic si fara metafora. Un fel de ”In your face people who think bloggers have no social life !”.

 4. @Kross: I know, dar îmi place să nu mă raportez musai la realitate atunci când scriu. Oricum e cel mai vesel subiect pe care l-am scris în ultima vreme…

 5. Drace spune:

  … asa, sa faca platforma blogpress! :))

 6. hi hi, n-ar fi o idee rea, drace. :))

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] răspunde cu un an în plus de maturitate frământărilor de atunci. 1. Calmul dinaintea furtunii: Love story imposibil între wordpress şi blogspot sau cum trebuia să mă gândesc că ceea ce e comun la bază nu e neapărat comun şi la vârf. […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: