Destin apocaliptic – frânturi de rânduri

[…]

Cineva însă a izgonit-o într-o lume ostilă, îndepărtată de universul Ei.

Şi acum Ea nu-şi mai găseşte drumul înapoi. Lumea în care a fost întemniţată pe nedrept e o lume rece, simplă, goală, care o ucide în surdină. Lumea în care a ajuns e conturată doar de patru pereţi goi şi o umbră care-i menţine trupul în viaţă.

[…]

Lor le pare iraţională, poate din cauza asta o privesc din decorul unei oglinzi şi râd atunci când îi întâlnesc în cale suferinţa. O cred lipsită de facultăţi mintale şi vor să o determine să le înţeleagă realitatea.

Dar ea nu înţelege ~ nu ar avea ce – , Ea nu vede ~ ochii i-au orbit, pentru că soarele Lor arde artificial – , Ea nu se conformează banalităţii ~ detestă banalul mai mult decât depravarea umană. Realitatea Lor este iluzorie, haotică, nimicnicia Lor nu e altceva decât expresia irelevanţei cursului timpului. Ei se complac banalului, « realului », refuză să fie liberi. Într-un sens restrâns, sunt propriii lor prizonieri, deşi se simt liberi limitând libertatea altora.

[…]

Acum Ea este prizoniera, iar libertatea Ei e dublu-limitată : de lumea lor şi de celula în care zace aruncată. Ar putea într-o clipă să-şi adune puterile şi să se elibereze, însă şi-a pierdut drumul spre propria lume. Ar rămâne tot prizonieră în realitatea lor, iar pedeapsa asta nu o merită, pentru că nu a greşit cu niciun vis rămas neîmplinit.

[…]

Întotdeauna s-ar găsi oameni care să profite de inocenţa Ei, ar închide-o şi ar forţa-o să-şi folosească puterea minţii pentru a distruge şi a grăbi picajul spre haos al acestei lumi destinate pierzaniei. Întotdeauna ar trebui să privească direct spre rezultatul destinului apocaliptic, uman…

***

(va urma…)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Meta

  • Arhive

  • Categorii

  • Sa pastram Romania curata!
  • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: