Şoferii din Iaşi

Mi s-a pus pata în ultimele două zile pe serviciile ieşene. Am trecut peste nervii pe care îi aveam ieri, doar ca să mă crucesc azi din nou.
Motivul? Şoferii din Iaşi. Nu toţi sunt la fel, dar mă uimeşte faptul că unii îşi iau carnet, deşi sunt un pericol public.
Azi o altă colegă de cameră era să fie accidentată. Nu cred că am fost atât de recunoscătoare telefoanelor mobile, cum eram toate azi în cameră. Dacă nu se oprea la trecerea de pietoni să trimită un mesaj, acum era la spital sau cine ştie, mai rău.
Nu înţeleg, din nou, de ce e atât de greu pentru şoferi să diferenţieze culoarea verde de culoarea roşie. E logic: dacă ai roşu, opreşti la trecere şi laşi pietonii să treacă strada. Dacă ai verde, atunci poţi liniştit să conduci pe banda ta.
Dar nu, ieşenii se cred superiori şi cred că pot încălca toate regulile. Încălcaţi voi regulile, doar aşa ajungeţi la închisoare şi cu oameni morţi din cauza voastră.
Ştiam că viaţa are prioritate şi viteza mai poate aştepta. Ştiam că nu-ţi dă nimeni în cap dacă întârzii un minut, cât stai la un semafor. Ştiam că te simţi bine când vezi un copil jucându-se, decât atunci când îl vezi în doliu, plângând mama care i-a fost ucisă de o maşină. Şi mai ştiam că tinerilor le stă bine în viaţă, nu între patru scânduri.

Aveţi grijă la trecerile de pietoni, aşteptaţi 2-3 secunde, chiar de s-a făcut verde şi aveţi voie să treceţi strada. Niciodată nu ştii ce nebuni sunt în trafic şi au carnet de şofer.

Pe final, vorba lui Mircea Badea: „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul!”
Eu aş formula altfel: Trăim în Iaşi şi asta ne ocupă toată viaţa!

***
(Viaţa e mai mult decât o şansă pentru a creşte un suflet…)

Anunțuri
Comments
6 Responses to “Şoferii din Iaşi”
 1. somnulescu spune:

  Esti a treia persoana de ieri care spune ceva rau de Iasi 8-| chiar atat de nasol vi se pare orasul asta?daca da, ce mai exact?

  la partea cu masina,well…asteptatul de 2-3 secundee este regula nescrisa :-” si pe mine era sa ma calce tramvaiul asta vara, desi era verde la mine si ma grabeam prima sa trec, dar parca m-a tras o mina inapoi

  concluzie? lasati pe altii sa plece inaintea voastra pe zebra, nu e intrecere cine ajunge primul pe partea cealalta si sunt in joc 30 secunde care chiar va pot hotara viata

 2. AiaCuCoasa spune:

  is it for real? 🙂

 3. AiaCuCoasa spune:

  Esti a treia persoana care de ieri spune ceva rau de Iasi 8-| chiar atat de rau este orasul asta? recunosc ca nu e ca la noi acasa, prin orasele mai mici si prietenoase; ce anume te nemultumeste personal la el (tendinte de dezbatere si aici :)) ).

  Vara trecuta era sa ma calce si pe mine un tramvai. De-abia se facuse verde si vroiam sa trec si exact in clipa aia m-a tras ceva inapoi ca altfel eram primitoare de singe la spital.Apropo de campanie de donat singe :-”

  Pentr 30 de secunde care chiar iti pot hotari viata, nu se merita sa te iei la „intrecere” pe trecerea de pietoni; este regula nescrisa a astepta 2-3 secunde inainte sa demarezi. Fii mai vigilent(a) ca altii! (tendinte de blogging)

 4. somnulescu spune:

  ma enerveaza astia care mai vad 1 secunda de verde la semafor si accelereaza sa treaca…trebuie sa astepti maxim 99 de secunde…chiar atat de grabiti suntem?

 5. Ok… să înţeleg că Mădă a intrat în pielea lui somnulescu şi invers? :))

  Măi, eu nu aveam nimic cu Iaşiul şi nici nu am. Iaşiul e un oraş cultural, centru universitar. Crede-mă, doar am fost pe-afară, vorba vine, prin capitalele Europei şi am văzut cum e pe acolo. Din moment ce-am ales Iaşiul, înseamnă că sper ca într-o zi cu soare să se schimbe – în bine.
  Doar că oamenii din Iaşi m-au dezamăgit. Nu toţi, dar e de-ajuns câţiva: cei care lucrează pe salvare, şoferii. Oameni care îţi pot influenţa viaţa într-un moment: te pot salva, te pot călca, pot pune capăt…
  Oricum, se pare că nimeni nu aplică proverbul: „graba strică treaba”. 😦

 6. dyna spune:

  Recunosc, am zâmbit puţin la acest post. Priveşte totuşi partea bună: în Iaşi, soferii măcar opresc la trecerea de pietoni. Ştii de câte ori mi s-a întâmplat, în Bucureşti, să aştept 20 de minute pentru a traversa strada? Ah, şi semafoarele în Capitală sunt „di tătă ţâdula” şi se întâmplă ca, într-o intersecţie, toate semafoarele să indice roşu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Meta

 • Arhive

 • Categorii

 • Sa pastram Romania curata!
 • Evenimente Iasi, Articole legate de Iasi, Interviuri Iasi
%d blogeri au apreciat asta: